Veckans nykomling!

Då var det dags för lite nya ansikten på Planör igen och denna gång har Mahmoud El Najjar hamnat under luppen. Mahmoud är en mycket sympatisk och driven kille med höga ambitioner. Han kom till Sverige 2013 med en arkitektutbildning i bagaget och har sedan dess jobbat stenhårt för att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden.

Berätta lite om din bakgrund?

Jag kom till Sverige 2013 och hade då tidigare studerat Architectural engineering i Egypten. En utbildning som fokuserade på arkitektur och teknik för byggnadsingenjörer. Så fort jag kom till Sverige så började jag vidareutbilda mig för att förr eller senare platsa på den svenska arbetsmarknaden. Sex månader SFI, sex månader grundläggande gymnasieutbildning och sedan blev det praktik på arkitektkontor i både Malmö och Landskrona. Under min praktik jobbade jag en del med bygglovsritningar och jobbade mestadels mot privata kunder i villa-segmentet.

Hur kommer det sig att du hamnade just på Planör?

Efter min praktik ville jag lära mig mer och sökte mig till yrkesakademin. Där fick jag djupare kunskap inom arbetsmiljö, ledarskap, juridik, Bas U och Bas P. Det blev en riktig ögonöppnare för mig och där någonstans föddes drömmen att få jobba på ett större företag. Med hjälp av chefen på yrkesakademin kom jag i kontakt med olika företag och var på flera intervjuer. Att det blev just Planör jag hamnade på var för att jag fick en väldigt bra känsla direkt i möte med ledningen. Jag vill passa på att tacka Håkan och Magnus på Planör för deras enorma stöd och deras vilja att både stötta och utmana. Jag är otroligt tacksam att få chansen att få jobba med olika typer av kompetenta människor och kommer att göra mitt allra bästa i alla lägen.

Vilken befattning har du på Planör i dagsläget? 

Just nu jobbar jag med Installation och fastighetsutveckling tillsammans med Tanja, Andreas och Mikael. Ett otroligt kompetent gäng som alla besitter unika kunskaper. En inspirerande arbetsgrupp som kompletterar varandra med olika kompetenser.

Vad är mest spännande?

Allt är spännande. Jag vill lära mig mer och förstå och hantera det övergripande ansvaret i processen. Se synergier och lära mig att pussla ihop dem.

Vad är mest utmanande?

Samma som ovan. Trots att det är spännande så är det också utmanande. Jag sätter ganska höga mål för mig själv och mitt arbete och får kämpa för att leva upp till dem. Tack och lov har jag en otroligt bra arbetsgrupp som stöttar och hjälper mig i alla läger. Mer än vad jag räknat med. Det känns fantastiskt att få vara en del av den här familjen.

Vad är dina främsta styrkor?

Jag är ju väldigt teknisk, så mina främsta kunskaper ligger inom programmen vi jobbar med. Jag har jobbar mycket med CAD och ritningar av olika slag.

Vad är ditt mål?

Jag vill skapa nya kompetensgrupper internt. Erfarenheter föder möjligheter och jag vill bidra med det jag kan för att Planör ska kunna bli ett ännu effektivare företag. Själva målet i sig är att starta en intern BIM-avdelning (Building Information Modeling). Man vill ju bli ihågkommen som en person som kämpade och gjorde skillnad och det tycker jag är värt att kämpa för.

Har du några tips eller tankar som du vill dela med dig utav?

Absolut. Ha alltid öppna ögon mot världen, var nyfiken och ta alla möjligheter du kan få. Jag har jobbar i Dubai, Katar, Bahrain och på andra ställen. Överallt tänker människor olika och jobbar på olika sätt. Detta har jag lärt mig mycket av. Så vidga dina vyer och ta till vara på dina kunskaper. Det försöker jag göra och jag hoppas att jag ska kunna hjälpa Planör med min handlingskraft och med nya idéer på utvecklingsfronten.

Lämna en kommentar