Smart visionär balanserar det estetiskt sköna med tekniskt kunnande

 

Vi är väldigt glada och stolta över lyxen att få växa vårt dream team med ännu en strålande stjärna – projektledaren och arkitekten Katarina Kempe!

Efter ett par år på Sweco och innan dess IKEA, tar Katarina ett stort kliv upp till femte våningen i Saltimporten. Härifrån kommer hon att vara med och utmana branschlogiken och vässa sina idéer om en smidigare och smartare byggprocess. En klockren matchning för Planör!

”Jag vill komma in på beställarsidan och leda processer. Har man en beställare som inte är arkitekt blir resultatet ofta att arkitekten kommer in för sent i processen. Då missar man flera viktiga pusselbitar. Om arkitekten får möjlighet att styra i ett tidigt skede kan man skala av många problem på vägen. Man kan kapa kostnader och processen blir bättre och enklare.”

Bra arkitektur får man väl anse är den som fungerar väl för användaren, tar hänsyn till miljö och omgivning och är byggnadstekniskt hållbar. Och den ska helst vara vacker. Katarina har förmågan att balansera det tekniska med det estetiskt sköna. Ett praktexempel på Balanced Brain!

Förutom teknik, estetik och kultur har Katarina slipade kunskaper om gällande regelverk:

”Det kan vara riktigt snårigt. Ibland händer det faktiskt att myndigheterna ställer krav som det inte finns någon grund för. Men jag är en utmanande person. Jag köper inte alltid någon annans sanning. Jag inser att man faktiskt kan ifrågasätta. Ser jag förbättringsmöjligheter – då kan jag pusha gränsen och vara jobbig!”

Nu återstår bara frågan om Planörs nya byggarhövding har ritat och byggt sitt eget hus?
– Absolut!

 

Lämna en kommentar