Ett första intryck, en fördom eller helt enkelt förhastade slutsatser. Vi hör många olika anledningar till att inte ta nästa steg och introducera den digitala verktygslådan i sitt projekt. Vi ser också många projekt med misstag som lätt hade undvikits om man vågat öppna den digitala verktygslådan. Dominoeffekten lurar alltid runt hörnet och för att behålla sina brickor stående krävs stabila grunder. Så vi vill ge er lite kött på benen just för att ni inte ska få ett fel första intryck, för att börja på ett blankt papper och att ta sig tiden att lyssna för att vi är övertygade om att den digitala verktygslådan kommer att bespara er en hel del svordomar på vägen!
Vi vet att det är mycket nu, en sammanfattning för dig som är på språng:
I den digitala verktygslådan finns ett verktyg, 3D laserscanner som tar fram de mest korrekta relationshandlingar på marknaden idag. Vi pratar om scanningen som skapar en digital kopia av din fastighet där du kan gå runt i en 360-graders bildfil och mäta direkt i filen.
Många gånger både låter och ser de digitala verktygen dyra ut att använda. Och det är inte heller så lätt att bara stirra sig blind på vad kostnaden i tidigt skede blir för att avgöra om det är värt att digitalisera. Men ser man till helheten i projektet så är det värt att digitalisera. Med den digitala verktygslådan bygger vi korrekta stabila grunder och får bort den mänskliga faktorn i både mätning, vinklar, kollisionskontroller, beräkningar m.m. Allt som är avgörande för om ett projekt blir korrekt planerat och genomfört.
Digitala verktyg är ett brett ord som innehåller många olika metoder och hjälpmedel. Men här syftar vi främst på scanning och dess efterföljande värde.
Om vi vänder på det…
Vi börjar från andra hållet. Med digitala verktyg i ett byggprojekt får du först och främst:
- Korrekta relationshandlingar
Som i sin tur leder till:
- Bättre arbetsflöden
- Färre revideringar
- Färre felbeställningar
Vilket resulterar i:
- Tidplaner som hålls
- Budget som hålls
- Glada och lyckliga slut.
Det låter för bra för att vara sant, ja jämför man mot det traditionella sättet att ta fram relationshandlingar på så låter detta extremt bra. Vad säger vi om 10 år när förhoppningsvis detta är standard? För oss låter detta helt rätt!
Pontus Böttrern är en jäkel på att få projekten på stabila grunder. Vill du veta mer?
Pontus delar gärna med sig!
072 – 231 22 81
pontus.bottern@planor.se