Vart finner du ditt jävlaranamma? Se hela situationen och hitta möjligheterna, de finns alltid där bara du tittar!

Hur motiverar du dig när du möter motgångar? Hur hittar du glöden? Även om det känns som att det är omöjligt så kan du alltid bestämma dig för att det är möjligt och vända på det! Det krävs en extra växel och en dos jävlaranamma!

Vår brickmaskin vi har varit med och sponsrat till byn Bansbari i Nepal är i full produktion för att återuppbygga byn som blev förstörd i en jordbävning 2015. Med sin styrka, vilja och jävlaranamma har familjerna i denna by bestämt sig för att göra det omöjliga möjligt. Med få resurser både ekonomiskt och materiellt ska dom bygga upp den by de en gång levde i och få tak över huvudet, dom har bestämt sig för att lyckas.

Självklart vill vi vara med att skapa platser att längta till även på andra sidan jorden där det behövs. Vi är stolta över att bidra till att dessa familjer ska få återuppbygga sina hus, stabilare och säkrare än någonsin!

Om dom kan finna kämpaandan, så kan ni! Här ska ni få lite att finna motivationen i. Oavsett resurser så kan man bara man vill det tillräcklig mycket, det gäller att växla upp när motgångarna kommer.

 

Möt några familjer vår brickmaskin bygger hus åt

 

Bedh Kumari Nepali

Bedh är en äldre ensamstående kvinna som bor tillsammans med henne två barnbarn.
Sedan jordbävningen där deras hus förstördes har de bott i ett tillfälligt skjul.

Hon får ett litet statligt stöd varje månad, ca 20 euro och odlar lite av maten själv.

Trotts ålder och en väldigt liten inkomst är hon fast beslutet att bygga ett hus till sig själv och sina barnbarn!

 

 

 

 Laxmi Nepali

Laxmi lever som ensamstående med hennes svärdotter och tre barnbarn. Tillsammans bor de i ett tillfälligt skjul sedan jordbävningen och lever på ett litet jordbruk som ger de mat för ca 2-3 månader. Lexmis son jobbar som skräddare som de då och då får lite ekonomiskt stöd ifrån.
Familjen är envis och ger inte upp, de ska lyckas med att bygga ett hus barnen är trygga i!

 

 

 

Dil Bahadur, Juna, Sagar och Ganga Magar

Familjen bor tillsammans i ett litet tillfälligt skjul. Dom lever på ca 50-100 euro i månaden vilket innebär att de är väldigt fattiga. Trotts deras fattigdom är deras mål att bygga ett hus till dom. Med deras envishet är det ett mål som de skall lyckas med!

 

Lämna en kommentar