På söndag är det första advent, och vad passar inte bättre än att börja morgonen med saffransscones till frukost? Scones går snabbt att slänga ihop och gräddas i ugnen under tiden ni dukar bordet. Servera gärna med Philadelphia ost och hallonmarmelad eller lyxa till det än mer med en klick grädde och hallonsylt!
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 50 g smör (rums tempererat)
- 1 pkt saffran (0,5g)
- 2 dl mjölk
Gör såhär
- Värm ugnen till 250 c.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela och nyp in smöret i mjölblandningen Smöret ska helst vara rums tempererat, annars kan man även hyvla ner smöret i mjölblandningen med en osthyvel.
- Blanda saffran och mjölk, tillsätt i mjölblandningen. Rör snabbt ihop till en kladdig deg.
- Klicka ut degen i 4 lika delar på en mjölad plåt alternativt i muffinsformar. 1 sats blir ca 6-8st muffins.
- Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Ät och njut!
Ska det vara 2 dl mjölk?
Hej Lena,
Men titta, den raden hade fallit bort!
Det stämmer, 2dl mjölk, tack för uppmärksammandet! 🙂
Ha det fin dag och lycka till med baket!