Saffransscones

På söndag är det första advent, och vad passar inte bättre än att börja morgonen med saffransscones till frukost? Scones går snabbt att slänga ihop och gräddas i ugnen under tiden ni dukar bordet. Servera gärna med Philadelphia ost och hallonmarmelad eller lyxa till det än mer med en klick grädde och hallonsylt!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör (rums tempererat)
  • 1 pkt saffran (0,5g)
  • 2 dl mjölk

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 250 c.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela och nyp in smöret i mjölblandningen Smöret ska helst vara rums tempererat, annars kan man även hyvla ner smöret i mjölblandningen med en osthyvel.
  3. Blanda saffran och mjölk, tillsätt i mjölblandningen. Rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  4. Klicka ut degen i 4 lika delar på en mjölad plåt alternativt i muffinsformar. 1 sats blir ca 6-8st muffins.
  5. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  6. Ät och njut!

2 reaktioner på ”Saffransscones”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *