Roligast projekt är de som jag aldrig gjort tidigare!

Hej Ebbe!

 Hur kommer det sig att du hamnade på Planör?

Jag utbildade mig till byggnadsingenjör och då skulle man göra LIA, lärande i arbetet, i två perioder och den sista perioden i anslutning till examen. Då letade jag lite på nätet. Jag ville inte ut till entreprenad där jag varit innan utan jag ville göra något annat. Jag kände inte till den här delen av branschen, att vara projektledare. Då dök Ebab upp, som Planör hette innan. Jag ringde och frågade om det fanns någon möjlighet att få komma hit och det gick bra! 2011 började jag på Planör.

Vad är din roll och hur arbetar du?

Jag arbetar som projektledare och gruppchef. Det är 2 olika roller med oändlig utvecklingspotential. Som projektledare arbetar jag med allt från projekteringsledning till kontrollansvar enligt PBL. Roligast projekt är de som jag aldrig gjort tidigare. Nu driver jag bl.a. ett projekt där vi ska göra en hyresgästanpassning av kontor. Jag jobbar även med några projekt åt Landskrona stad där vi bygger om skolor. Vi måste anpassa och bygga till utbildningslokaler så att fler elever får plats. Behovet av platser ökar. Processen som jag är involverad i kan se ut som så att det görs en utredning, tas fram ett förslag, förslaget klubbas och vi projekterar fram ett förfrågningsunderlag, som vi sedan handlar upp en entreprenör till att utföra. Under hela projektets gång är det min uppgift att se till så att projektets mål för ekonomi, tid och kvalitet uppfylls. I detta arbete krävs det både hjärta, hjärna och jävlaranamma!

Får du utlopp för dina ambitioner på Planör?

Absolut! På Planör ges du möjlighet att ta flera ansvarsområden och jobbet är väldigt omväxlande.

Kan du berätta om Planör för någon som aldrig hört talas om oss?

Planör är konsulter i bygg och fastighetsbranschen. Vi finns med kontor i Malmö, Kristianstad och Helsingborg. Planör är en familj där samtliga medarbetare ingår, istället för middagsbordet där hemma så har vi frukostbordet på Planör.  Vi har kul och hjälps åt i vått och torrt. Ibland är det jobbigt och vi får stötta varandra. I nästa stund stoltserar vi i solen tillsammans.

Tre snabba:

Hund eller katt?

Hund.

Skid- eller solsemester?

Solsemester.

Hav eller sjö?

Hav.

 

Lämna en kommentar