High Five

Resan från examen till Gruppchef – Jonathan axlar rollen som gruppchef

2018 var året Jonathan tog examen vid Lunds tekniska högskola inom byggnadsteknik med inriktning arkitektur. Efter examen blev Jonathan en del av Planörfamiljen och är en väldigt uppskattad bygg- och projektledare som är vass på de digitala verktygen. Han är en riktig teamplayer som mitt i alla sina uppdrag och ett fullbokat schema alltid tar sig tid att engagera sig och se sina kollegor.

Den 15 mars klev Jonathan officiellt in i sin nya roll som gruppchef. Allt är än så länge nytt men vi slog honom en signal för att känna honom på pulsen och få höra hans tankar inför framtiden.

Jonathan Bornhager

Det är ditt 5:e år på Planör, vad tar du med dig från resan hit du är idag? Vad har utvecklat dig under åren?   

Planör har gett mig möjligheten att utvecklas i mina roller som projektledare, projekteringsledare, byggledare och kontrollansvarig men även på det individuella planet, det har alltid varit möjligt för mig att gå mot mina egna intressen och specifika områden inom branschen. Jag har bl.a. fått möjlighet att inriktat mig mot digitala arbetssätt som skanning och drönarflygning vilket passat mig som handen i handsken.

Vad tycker du gör Planör till en arbetsplats att längta till?

Vår gemenskap och familjekänsla där man värnar om varandra som kollegor och som kamrater, det är kul att gå till jobbet och en pingismatch till fikat är aldrig fel.

Hand i hand med familjekänslan kommer frihet under eget ansvar, man kan planera sin egen tid och har frihet för att lösa det bästa för kunden. Det är både utvecklande och ger en möjlighet till en välbalanserad vardag mellan jobb och fritid.

Vad är viktigt i ledarskap? Vad är din filosofi?

Det viktigaste är att fånga upp både mjuka och hårda värden. På frukosten är man en kamrat som vem som helst i gänget, i arbetet kan man leda, stötta och stå upp för individen och gruppen när det behövs. För att kunna leda måste man ha erfarenhet inom sina medarbetares utmaningar, ledaren ska förstå utmaningarna och kunna kan vägleda andra genom dem. För mig är en blandning av ödmjukhet, kamratskap och kunskap inom arbetsområdet viktiga egenskaper hos en ledare.

Hur kommer första tiden nu att se ut?

Jag har alltid haft ledarskap som ett långsiktigt mål och det är väldigt kul att nu få kliva in i rollen som chef. Jag har alltid gillat att arbeta med människor, att arbeta för en god gemenskap och att bli sammanknuten som grupp.

Jag är väldigt taggad och inspirerad, det ska bli otroligt spännande att sätta mig in i mina nya utmaningar.

5 snabba med Jonathan

BIO / Filmkväll hemma
Halvfullt glas / Halvtomt glas
Aw på kontoret / Aw utanför kontoret
En grön smootihe / en fruktig smoothie
Hjärta* / Hjärna / Jävlaranamma

*Hjärta – Det är med hjärtat som man kommer man längst på. Det är därför man går till jobbet. Väl på jobbet är hjärna och jävlaranamma lika viktiga för att leverera hög kvalité och ta oss an utmaningarna vi möter.

Lycka till med dina nya utmaningar Jonathan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *