Byggledare

Våra byggledare har många års erfarenhet av att byggledning både små och stora uppdrag. vi har varit med och byggt allt ifrån enkla förråd till komplexa sjukhus och törs säga att vi kan ta oss an alla typer av uppdrag. Våra byggledare använder sig av drönare för att dokumentera och följa upp processen kontinuerligt. Med digitala verktyg kan vi även besöka byggplatsen digitalt och genomföra digitala byggmöten. Du som beställare kan känna dig flexibel i att följa ditt projekt oavsett vart du befinner dig.

Vad gör en byggledare?

Under byggnationen finns alltid en byggledare som har ansvaret för att utförandet blir gjort och på lämpligt sätt. Byggledaren ansvarar för administration, organisation, planering, samordning och ledandet av bygget. Denne ansvarar för kommunikation med alla berörda i projektet, de på plats likaväl som de utanför byggplatsen. Byggledaren kan även vara med under planeringen vid upphandlingar och och när bygghandlingar tas fram.

Måste ett bygge ha en byggledare?

Det finns inget krav att det behövs en byggledare med i projektet, dock är det oftast nödvändigt för att samordningen, strukturen och kraven ska rulla smärtfritt och fungera. Det är många områden att hålla koll på i ett bygge vilket lätt kan glappa utan en byggledare. Vid stora byggprocesser kan det även finnas flera byggledare som samverkar och för att ha kontroll över hela bygget.

Byggledaren samordnar byggmöten

Det är oftast byggledaren som kallar till och håller i byggmöten och konstruktionsgenomgångar. Mötena hålls kontinuerligt under byggets gång där processen följs upp, bland annat kvalitets och miljöplaner, tidsplaner och kostnader. Sedan rapporter vi till projektledningen och beställaren där vi skickar med bildunderlag taget med drönaren av byggets framfart.

Byggledare jacka

Vill ni veta mer eller ha en offert?

Vi är redo att hjälpa till och skapa mer värden i byggbranschen tillsammans med er.
Fyll i formuläret så hörs vi!

Kontakt

Vare sig du vill ta en kopp nybryggt kaffe med sundsutsikt, träffa oss i största allmänhet eller
diskutera hur vi tillsammans kan skapa bättre fastigheter