Byggledare

Våra byggledare har många års erfarenhet av att byggledning både små och stora uppdrag. vi har varit med och byggt allt ifrån enkla förråd till komplexa sjukhus och törs säga att vi kan ta oss an alla typer av uppdrag. Våra byggledare använder sig av drönare för att dokumentera och följa upp processen kontinuerligt. Med digitala verktyg kan vi även besöka byggplatsen digitalt och genomföra digitala byggmöten. Du som beställare kan känna dig flexibel i att följa ditt projekt oavsett vart du befinner dig.

Vad gör en byggledare?

Under byggnationen finns alltid en byggledare som har ansvaret för att utförandet blir gjort och på lämpligt sätt. Byggledaren ansvarar för administration, organisation, planering, samordning och ledandet av bygget. Denne ansvarar för kommunikation med alla berörda i projektet, de på plats likaväl som de utanför byggplatsen. Byggledaren kan även vara med under planeringen vid upphandlingar och och när bygghandlingar tas fram.

Måste ett bygge ha en byggledare?

Det finns inget krav att det behövs en byggledare med i projektet, dock är det oftast nödvändigt för att samordningen, strukturen och kraven ska rulla smärtfritt och fungera. Det är många områden att hålla koll på i ett bygge vilket lätt kan glappa utan en byggledare. Vid stora byggprocesser kan det även finnas flera byggledare som samverkar och för att ha kontroll över hela bygget.

Byggledare jacka

En byggledares uppgifter

En byggledare ansvarar för att övervaka och samordna alla aspekter av byggprojektet, från planering och design till byggnation och färdigställande. Uppgifterna är många men om vi ska sortera upp det och presentera några så är här några poster som förväntas av en byggledare.

Planering & koordinering

Byggledaren arbetar med att planera, organisera  och samordna projektet. Det innebär uppgifter som att tidsplan och budget, identifiera behov och material samt att skapa en övergripande plan för att hantera projektet. Byggledarens uppgift är också att samordna alla inblandade parter i projektet inklusive arkitekter, ingenjörer, entreprenör och underleverantörer.

 

Kvalitetskontroll & riskhantering

Byggledaren ser till att alla byggarbeten utförs enligt högsta kvalitetsstandard och att alla material som används är av rätt kvalitet. I arbetsuppgifterna ingår även att identifierar potentiella risker och problem som kan uppstå under byggprocessen och att ta fram lämpliga åtgärder för att hantera dem.

 

Budget & dokumentation

Byggledaren hanterar kostnaderna för projektet och ser till att det håller budget, om budgeten är påväg att överskridas eller något händer kommuniceras detta med berörda. Här gäller det också att hålla reda på all dokumentation vilket idag görs smidigt i de digitala verktygen som finns. Uppföljning samt rapportering sker regelbundet mellan byggledaren och beställaren.

Vill ni veta mer eller ha en offert?

Vi är redo att hjälpa till och skapa mer värden i byggbranschen tillsammans med er.
Fyll i formuläret så hörs vi!

Kontakt

Vare sig du vill ta en kopp nybryggt kaffe med sundsutsikt, träffa oss i största allmänhet eller
diskutera hur vi tillsammans kan skapa bättre fastigheter