FM logga skuren

Digital fastighetsförvaltning

Framtidssäkra med digital fastighetsförvaltning - vi kallar det "digital tvilling

En fastighet behöver omvårdnad

 

Förvaltning, underhållsarbete eller tillbyggnation? Planör förstår hela din affär och vi hjälper dig med allt som rör ditt fastighetsbestånd. Oavsett vilka planer du har med din fastighet har vi all kompetens in-house!

All drift och hantering i den digitala tvillingen

Vårt uppdrag är att öka värdet av er fastighet. Genom att hjälpa er att digitalisera er förvaltning och samla all dokumentation och drift på samma ställe ökar vi värdet via effektivisering och bättre kontroll. Vi identifierar era behov, implementerar ett digitalt arbetssätt och utvecklar er förvaltning.

Nyttan med att digitalisera är att få full kontroll, lösa problem och effektivisera. Vi skapar värden genom att öka fastighetens värde, öka kundvärdet, samt övergå till en mer hållbar och klimatsmart fastighetsförvaltning. 

Vinster med digital fastighetsförvaltning

Ökat fastighetsvärde

Genom att få kontroll på energiförbrukningen och era ytor minskar era driftkostnader. Med ett ökat driftnetto ökar ert fastighetsvärde.

Ökat fastighetsvärde

Med en digital förvaltning kan ni öka servicen, optimera inomhusklimat för hyresgäster och slutanvändare, effektiviserar arbetsmiljö, förenkla rum och mötesbokningar samt ytoptimering.

Ökat fastighetsvärde

Minska klimatavtrycket genom att kontrollera koldioxidutsläppet, minska körningar fram och tillbaka för drifttekniker och fastighetsskötare. Ni kan även få en behovsanpassad energiförbrukning i fastigheten, genom sensorer kopplade till AI och IOT.

Hållbarhet

Det ställs högre krav i vårt miljötänk nu än någonsin, både från politikerna och våra medmänniskor. Vi hjälper er att identifiera er fastighets miljöavtryck och plockar fram lösningar för att framtidsäkra er förvaltning.

Hållbarhet

 • Identifiera och kontrollera koldioxidutsläppet
 • Kontroll över fastighetens miljökrav
 • Minska körningar för drifttekniker och fastighetsskötare.
 • Behovsanpassad energiförbrukningen i fastigheten, genom sensorer kopplade till AI och IOT.
 • Minimera transporter och besiktningar
 • Minskade utskrifter

Miljövärdet

 • Minska klimatavtrycket
 • Bli Co2 neutrala
 • Få full kontroll av fastigheten

Säkerhet

I den värld vi lever i är säkerhet ett centralt begrepp för att alla ska känna sig trygga. Vi hjälper er att identifiera och hitta lösningar som kan höja tryggheten i er fastighet både för dig som fastighetsägare, förvaltare och era kunder.

Säkerhet

 • Automatiserad belysning
 • Kontroll och status av låssystem
 • Larmknappar
 • Brancellsgränser och brandklassning
 • SBA
 • Smidig och effektivt felanmälningssystem med QR- koder och återrapportering

Kundvärdet

 • Ökad trygghet för kunderna
 • Bättre kommunikation till hyresgäster
 • Högre kundnöjdhet

Minskade utgifter

Med rätt struktur och enkel översikt kan ni ha full koll på kostnaderna. Vi hjälper er att identifiera kostnaderna och tar fram kostnadseffektiva förslag både i närtid men även en hållbar ekonomi för era kommande mål och planeringar.

Minskade utgifter

 • Optimera energiförbrukningen
 • Långsiktig planering och kontroll av underhållsplaner
 • Matcha myndighetskraven
 • Optimera inomhusklimat och arbetsmiljö
 • Ytoptimering

Fastighetsvärde

 • Minskade driftkostnader
 • En effektiv förvaltning
 • Värdeökning fastighet

Digital Tvilling

I en digital förvaltning finns all information och drifthantering på 1 ställe. Alla pärmar och plattformar är sammanställda i en digital tvilling där externa parter kan bjudas in till den information som är viktig för respektive samarbetspartner.

Den digitala tvillingen är en kopia av er fastighet både med information och rent visuellt. Rätt information vid rätt tidpunkt ökar förståelsen, tidseffektiviserar och sparar pengar.

3D modeller i enheter

Varför Planör FM?

Planör består av ett gäng engagerade, begåvade och digitalt mogna Planörer med kompetenser från första idé till färdig fastighet och även för en livslång förvaltning.
Med all kompetens in-house har du alltid en engagerad Planör som förstår din affär med dig när vi tillsammans skapar platser att länga till. Vi ser till att din fastighet tas hand om på bästa sätt både i förvaltning och underhållsarbete som renoveringar, om- och tillbyggnationer.
Bakom varje projekt tas beslut med både Hjärta och Hjärna och de drivs med en stor dos jävlaranamma!

Tumstock

Vi har inte korrekt underlag

Vi saknar fullständigt eller delar av ett korrekt underlag för vår förvaltning. Ritningar, ytor, mått och utrymmen. Hur löser ni detta?

Scanning och modellen


Genom att scanna och modellera din fastighet så får du planritningar som är exakta och en digital tvilling av fastigheten bara ett klick bort. Lägg till dina förvaltningsbara komponenter, serviceavtal och reparatörer direkt i ritningen och klicka fram all möjlig information på enbart ett par sekunder.

Byggställning

Underhållsplanen springer iväg i tid och pengar

Våra underhållsplaner är svåra att beräkna och håller sällan budget och tidplan. Planeringen tar tid att genomföra med utspridd information och manuella beräkningar.

Automatiska beräkningar för flera år framåt


I vårt fastighetssystem är underhållsplanen kopplad direkt till budget och dina arbetsordrar. Du ser överskådligt din underhållsplan på 30 års sikt och kan med ett enkelt knapptryck få fram eller ändra kostnad och tid för en specifik post.

Studerar griffeltavla

Vi har ett stökigt arbetsflöde och svår efterhantering

Det är svårt att hålla koll på alla led i ett arbete som sedan skapar konsekvenser i efterhanteringen så som fakturering, rapporter och dokumentation. Det är svårt att ha ordning och reda på vem som gör vad och hur.

Sköt hela arbetsflödet och kommunikationen i appen


Få översikt och kontroll på ditt arbetsflöde med hjälp av det digitala förvaltningssystemet. En felanmälan görs om till arbetsorder och skickas med lätthet vidare till reparatör. När arbetet är utfört krävs minimal handpåläggning för att registrera tid, kostnad, lägga till dokument och skicka med bilder. Alla har såklart egna inloggningar via en app.

Tegelvägg

Statistik är svåråtkomlig

Vi saknar enkelt och tydligt statistikunderlag för att kunna optimera och förbättra vår förvaltning

Modellen innehåller allt


Att få fram statistik har aldrig varit lättare. Vill du få fram antal kvadratmeter inför upphandling av städtjänst, få fram antal fönster och tillverkare inför inventering eller behöver du veta hur stort ditt tak är för att räkna på byte om 10 år? Med vår hjälp är detta och mycket mer inget problem.

Finns inte din svordom med här?

Här är bara ett axplock av alla svordomar vi hör, låt oss veta din svordom så kan vi hitta en lösning!

Kontakt

Vare sig du vill ta en kopp nybryggt kaffe med sundsutsikt, träffa oss i största allmänhet eller
diskutera hur vi tillsammans kan skapa bättre fastigheter