Personporträtt: Morgan Larsson

 

Morgan Larsson är en driven och framstående projektledare på Planör som varit med i stort sett från starten. Han uppskattar nytänkande kunder och effektivt arbete. När han inte jobbar eller hänger med familjen så är det flugfiske som gäller.

Vad har du på bordet just nu?

Jag projektleder för tillfället en ombyggnad av kontorsbyggnader och fläktrum. Resultatet ska bli ett modernt kontorskoncept som kallas ABW (Activity Based Workplace) och öppnar upp för ett produktivare kontorsarbete. Fläktrummen som betjänar kontorslokalerna innefattar nya ventilationsaggregat, VS-försörjning, EL-anläggning och Styr som kopplar ihop det hela. Helt klart ett spännande projekt.

Vad är det som är spännande med projektet?

Beställaren har en otroligt utvecklad och implementerad ledarskapsmetodik. Denna metodik påminner om LEAN-Management och används i praktiken av samtliga i kundens organisation. Jag som har ett intresse för utveckling av produktivitet och effektivitet tycker det är väldigt intressant att applicera detta i byggprojekten. Lite nytänkande i en annars ganska konservativ bransch.

Gjorde du någonting härligt under semestern?

Jag fick barn för första gången i våras, det blev en flicka och hon heter Cornelia. Så semestern styrdes ganska mycket av vår lilla dotter. Med andra ord blev det en lugn semester tillsammans med familj och vänner. Jag lyckades även komma iväg på en fiskeresa till Jämtland tillsammans med tre vänner. En traditionsenlig resa för sjunde året i rad, men eftersom jag hade min lilla dotter hemma var jag inte borta mer än ett par dagar.

Hur känns det nu att vara tillbaka på kontoret?

Jag har haft fyra helt fantastiska veckor tillsammans med min familj, men självklart är det skönt att få tillbaka sina rutiner. Jag är otroligt glad att jag har ett arbete som jag verkligen trivs med!

Berätta om en helt vanlig dag i Morgan Larssons liv:

05.30 – Cornelia vaknar och enl. överenskommelsen hemma så är passen mellan 05.00-07.00 mina (konstigt att hon alltid vaknar 05.30…)

05:50 – Nyhetsmorgon drar igång och jag ser det under tiden jag ger Cornelia mat.

06.30 – Dusch, frukost, kaffe, kollar mail och dagens kalender.

07:30 – Sätter mig i bilen, sätter på P4 och kör antingen till HK eller till kund.

08:00 – Genomgång inför dagens arbete, uppdaterar to do-listan, sorterar mail.

09.30 – Oftast något möte ang. planering, projektering, produktion eller ekonomi.

11.30 – Projektledarlunch.

12.30 – Går en runda med aktuellt projekt vilket ofta genererar mer arbete under eftermiddagen.

14.30 – Antingen något möte igen annars blir det administration som t.ex. protokollskrivning, granskning handlingar, tidsplanering eller ekonomihantering.

17.00 – Sätter mig i bilen, slår på P4 igen och kör hem.

17.30 – Fri lek! Antingen med dottern om hon är vaken eller så blir det, beroende på säsong, träning, fiske, golf eller någon serie på viaplay eller netflix.

22.00 – Nyheter sen god natt!

 

Lämna en kommentar