Personporträtt: Johan Årsköld

 

Johan Årsköld har alltid fler än ett järn i elden och trivs bäst när svetten lackar. Bokstavligt talat eftersom han gärna deltar i galna hinderbanetävlingar på fritiden och kastar sig i löpskorna minst en gång i veckan.  I övrigt jobbar Johan stenhårt med utvecklingen av Planör och har så många olika arbetsroller att de knappt får plats på visitkortet.

1. Vad är din roll på Planör?

Min roll på Planör är fantastiskt varierande och under en dag kan jag vara delaktig i flera projekt, i vilka jag har olika roller. Jag kan snabbt gå från min roll som v-VD till säljare, mentor, kontrollansvarig eller projekteringsledare. När man jobbar i projektform för ett mindre företag gäller det att vara dynamisk vilket kan innebära rollskiften – ett 20 tal gånger per dag. Men min huvudsakliga uppgift är att utveckla Planör och möta den målbild vi har satt upp. Det vill säga: 50 Mkr i omsättning om 5 år.

2. Vad är det bästa med det du gör just nu?

Att genom sitt arbete få uppfylla andras drömmar och förväntningar är otroligt tillfredsställande. Jag deltar nu i ett projekt som förbättrar sjukvården i Skåne. Mer specifikt bygger vi om lokaler till medicinsk service, som analyserar alla prover som sjukvården tar i sitt dagliga arbete.

3. Vad gillar du för typ av utmaningar?

Att tillsammans med kund identifiera deras behov och sedan omsätta det i en realistisk plan. Ett väl utfört förarbete underlättar hela processen.

4. Hur är du att arbeta med som person?

Jag gillar att tillhandahålla service internt, externt och att bidra till en utveckling av saker omkring mig. Jag hoppas det märks genom att personer kring mig växer i sina olika roller.

5. Vad gör du på fritiden?

Jag är lyckligt gift och har en son på 10 år så största nöjet är såklart att umgås med familjen. Vardagen består till stor del av att skjutsa sonen mellan olika aktiviteter som judo, tennis och friluftsfrämjandet. Men även jag vill hålla mig i form. Mina målsättningar är att alltid kunna springa 10 km om någon kompis ringer, samt att genomföra Toughest. Båda målsättningarna är uppfyllda och nu siktar jag på Toughest Köpenhamn 1/10, med målet att klara alla hinder. Ibland roar jag mig även genom att spela dataspel. Pokemon Go och Turfgame är två spel som går utmärkt att kombinera med en aktiv livsstil.

 

7.   Berätta om en helt vanlig dag i ditt liv.

05:50 Väckarklockan ringer Nu blir det dusch och frukost! (Havregrynsgröt med frusna blåbär – för att snabbt och effektivt kyla ner gröten och samtidigt tina upp blåbären).

06:30 Iväg till Jobbet

06:45 Anländer till jobbet och startar med epost, ekonomi i projekt samt uppdatering av prognoser.

09:00 Ibland hinner jag med fika vid den här tiden, men oftast blir det en kopp te vid skrivbordet.

09:30 Någon slags möte. Ofta projekteringsmöte eller byggmöte.

11:30 Affärslunch, med nya eller gamla kunder.

13:00 Kontraktpartsmöte

15:00 Arbete framför datorn, epost, allt ifrån detaljfrågor i mindre projekt till fakturering.

16:00 Hemfärd

16:30 Laga och äta tidig middag med sonen.

17:45 Skjutsa grabben till judo

18-19 Promenad, ärende, Pokemon Go/Turfgame

19:00 Skjutsa hem från judo.

19:30 Egentid framför datorn vilket kan innebära allt ifrån film, betala räkningar till Skype med vänner.

21:00 Lägger sonen.

21:45 Läggdags för Johan!

Lämna en kommentar