Personporträtt: Heléne Weise Palmlund

 

Äntligen drar vi igång våra personporträtt igen och först ut är Heléne Weise Palmlund. En nyckelperson när det kommer till just, ny personal. Heléne är nämligen HR ansvarig på Planör och har betydande erfarenhet från rekryteringssidan på andra stora företag. En gnistrande stjärna på Planörhimlen som inte bara bidrar med kompetens utan stärker oss även med glädje och energi. Vi avslutar med att säga varmt välkommen och hoppar vidare till vår intervju.

Berätta lite kort om vem du är och din bakgrund.

Jag är konsult inom HR och har arbetat med HR frågor i mer än 15 år. Det har varit i stora organisationer, lokalt och internationellt och i olika roller. För ett par år sedan tog jag steget och blev egenföretagare och konsult för att få möjlighet att arbeta i mindre organisationer och flera olika branscher på en gång. Idag är jag delägare i iTURN som jobbar med alla delar inom People & Culture Management.

Vad gör du helst på fritiden?

Naturen och friluftsliv är viktigt för mig, jag gillar att åka skidor, vandra och paddla. Jag tillbringar mycket tid med min familj och som förälder är jag också en aktiv fotbolls- och hockeymamma till mina barn. För egen del motionerar jag gärna på Friskis & Svettis och nyligen har jag provat yoga.

Hur länge har du arbetat med Planör?

Sedan i slutet av förra året är jag Planörs HR resurs, vilket innebär att jag är på plats på Planör ca en dag i veckan och stödjer då organisationen, cheferna och medarbetarna med alla typer av HR frågor.

Hur kommer det sig att du hamnade på Planör?

Jag har haft en dialog med Håkan, Planörs VD under en längre tid för att hitta en bra variant på att kunna bidraga med det som bolaget behöver. Det är en av mitt bolags affärsidé, att stötta mindre organisationer, som varken behöver eller ska ha en HR resurs på heltid men som ändå behöver hitta former för ett professionellt stöd. Det är en flexibel lösning där det är möjligt att skala upp efter behov.

Vad uppskattar du mest med att arbeta på Planör?

Ambitionen att bryta branschlogiken! Det är ett otroligt härligt gäng med duktiga medarbetare som vill mycket och har en fantastisk potential.

Skulle du säga att arbetskulturen på Planör skiljer sig från andra arbetsplatser?

Det är en dynamisk och familjär stämning med många goda skratt. Det är också en ganska ung kultur och det är viktigt att ständigt jobba med att utveckla och vara observant på att rätt kultur hänger med när organisationen växer.

Beskriv din arbetsroll och hur du arbetar.

Som HR Konsult på Planör är jag ett stöd till chefer & medarbetare i olika frågeställningar kopplat till deras vardag i syfte att stärka dem i syfte att skapa trygghet och utveckling av individerna i befintliga roller och organisationen som helhet. 

Vad är särskilt viktigt att tänka på när man jobbar som HR-ansvarig?

Att säkerställa att det finns en affärsnära koppling, utan det har HR en liten relevans.

Vad är det roligaste med att vara HR?

Det roligaste är att det är oerhört varierande. Att stötta individer i sin utveckling och i sin tur hur de i och med det utvecklar verksamheter och affärer!

Vad är det mest utmanande?

Att ting tar tid… Behöver jag och många med mig bli påminda om, inte minst på Planör där det händer mycket och där det sällan är långt mellan idé och handling!

Håll gärna ögonen öppna under kommande veckor då Heléne kommer att svara på en hel del intressanta frågor och funderingar kring just HR och nyrekryteringar.

Lämna en kommentar