Nya samarbeten för Planör.

 

Idag introducerar vi sex nya förmågor till Planörs pågående expansionsplan. Vi har fokuserat på att hitta mindre företag och enmansföretag som är jäkligt bra på sin sak, men kanske har svårt att nå de där riktigt stora kunderna. Personer med driv som har målet att växa både sin egen verksamhet och hitta synergier tillsammans med Planör. Just i det här fallet handlar det om ett samarbete med fyra personer från det lokala företaget Jezierski & Fors AB. Johan Fors, Mikael Jezierski, Gary Riboe och Robert Heigren. Utöver det har Planör även initierat samarbete med Bertil Bengtsson som drivit Projektledning AB och jobbat en hel del i Stockholm för Projektbyrån, samt Christer Wihlborg från Drift-Energi-Control AB.

Vi pratade med Johan och Mikael som startade Jezierski & Fors AB 2015 och lärde känna varandra för många år sedan då båda arbetade som hantverkare. Johan jobbade då som inredningssnickare och Mikael som byggnadssnickare innan de båda möttes under ett och samma tak på ett större företag. Efter ett par år insåg de båda att ett eget företag nog passade dem bättre och de tog initiativ och startade på ny kula. Det tog inte lång tid innan de anställt Gary Riboe och Robert Heigren och företaget började rulla på. Idag är det dags för en uppväxling och samarbetet med Planör är enligt båda parter vägen framåt.

Jezierski & Fors AB arbetar både lokalt och högre upp i landet och har en hel del på dagsschemat. Men precis som Planör är de alltid ute efter nya och roliga uppdrag. Själva målet med samarbetet är att hitta synergier, samarbeten och nyttja varandras resurser.

Vi frågade grabbarna om de hade några matnyttiga tips för folk som vill in i branschen och alla var ganska eniga om en sak. Nämligen att skaffa sig en grundlig praktisk erfarenhet först. Lära sig hantverket, förstå jargongen och entreprenadarbetet. Med erfarenhet från fältet förstår man sig på uppdragen på ett annat sätt och arbetet blir både roligare och effektivare.

Ännu en punkt som alla kunde enas kring var att det är viktigt att bibehålla en personlighet i företaget vid en expansion. Det är lätt att växa ur skorna snabbt, då måste man ta ett steg tillbaka och inse vad man har. Känner sig personalen plötsligt förbisedda tappar man den goda arbetsmiljö som så många strävar efter. En god stämning och arbetsmiljö är den största styrkan med ett mellanstort företag.

Lämna en kommentar