Intervju: Med buller och bong blir han en i vårt team, självaste Håkon Hansen blir i Augusti en Planörare! 

Efter ett samtal med Håkon Hansen inför hans kommande uppdrag på Planör glöder det i fingrarna vid tangentbordet. När Håkon svarar i telefon hör jag direkt att detta är en Planörare! Hans energi genom telefon utsöndrar ett rent av jävla anamma som innehåller en jäkla stark vilja som inspirerar en till att “nu kör vi!”.  

Med några, eller nu en hel del år på nacken av chefsroller med olika befattningar inom fastighetsbranschen på HSB, Schindler Hiss AB, Arena Personal AB och nu senast 5 år på Fasticon Kompetens kommer han till oss med en hel släpkärra med mycket sälj i bagaget. Vi pratar inte om ålder, vi pratar om att efter alla dessa år har han en gedigen erfarenhet som kommer bli en perfekt pusselbit i vårt team!   

Som den morgonmänniska han är träffar vi honom förmodligen tidigt på kontoret i höst. Kanske har han redan hunnit med en vända i löpspåret innan jobbet, är det knepet för att få samma energi som Håkon, hmm? På helgerna laddar han gärna upp batterierna igen med en trevlig hemmakväll, god mat och vänner. Han är lite internationell och väljer gärna tacos, även om en tallrik med köttbullar, brunsås och lingonsylt inte är fy skam det heller, mat är gott helt enkelt! Ska du bjuda på något gott att dricka är det ett glas rött vin som faller honom i smaken.  

En inspiratör är han, och här ska även ni få inspireras lite av vårt samtal, luta er tillbaka för här följer en härlig läsning! 


Hur fick du kontakt med planör?
Jag känner Håkan Bäckström (VD) sedan innan, jag har tidigare rekryterat folk till Planör. Jag har följt deras expansion och har alltid tyckt att det har varit spännande att följa då de alltid har legat i framkant. 

Fastighetsbranschen är lite trög, de går lite långsamt i förändringsarbetet. Om man skulle jämföra branschen med en bil brukar jag säga att att de inte hade utvecklat varken säkerhetsbälten eller airbags än.  

Husen finns, förvaltningen finns men arbetssättet måste förändras. Vi måste alltid fråga oss själva, hur kan man göra allt på ett smartare sätt? 

Vad är ditt intryck av Planör?
Ett väldigt innovativt, modigt och nytänkande bolag. 

Dom är lite tvärtom som antingen gör de galen eller modig. Jag tror att man måste vara lite annorlunda för att sticka ut, man måste göra saker på ett annorlunda sätt, det är de duktiga på. 

Vad kommer din roll på Planör att vara?
Den 17 Augusti börjar jag som koncernövergripande säljchef på Planör där jag kommer att jobba med att sälja hela Planörs portfölj.    

Vad brinner du för i ditt arbete?
Jag tycker om kontakt med människor och träffa folk utifrån en säljaktivitet.
Att göra affärer som hjälper kunden att uppnå bättre resultat. 

 

”Konstla inte till det, gör det enkelt.
Se målet, använd vägen. Virra inte ut i terrängen”

 

Om du ska ge ett tips till någon utifrån dina erfarenheter inom säljrollen?
I min säljroll talar jag ofta om transparens och ärlighet, att man står för det man säger. Gentlemen´s agreement så att säga.
Här nere i syd bygger man affärer på relationer, då är det viktigt med en trygghet i att man litar på varandra och man ska ha en förståelse för varandra.
Konstla inte till det, gör det enkelt.
“Se målet, använd vägen. Virra inte ut i terrängen”

Hur tror du att planör kommer att utveckla dig?
Jag kommer att få lära mig nytt utifrån deras produktportfölj.
Och sedan kommer jag att bidra med mina erfarenheter och ser framför mig att ljuv musik uppstår! 

För mig är det viktigt att ha rolig på jobbet, har man kul kommer ofta resultatet med i farten. Jag får en känsla av att det är en för alla alla för alla, laget framför jaget som gäller på Planör. Ett starkt team som är hjälpsamma, och jag ser fram emot att bli en del av det teamet. 

 

5 Snabba: 

Morgonmänniska/kvällsmänniska

Tacos/köttbullar och potatismos med brunsås och lingonsylt 

Hemmamys/utekväll 

Vin/öl

Träna/soffan

Lämna en kommentar