Kom igång efter semestern!

Visst är det magiskt att gå på semester efter en lång och produktiv vår på jobbet. Du tillåter dig själv att koppla av, släppa allt som har med jobb att göra och byter liv för ett par veckor. Men när semestern är slut så kan de plötsligt kännas ganska tungrott. Det är inte konstigt, sommarsemestern är lång för oss nordbor och att gå tillbaka till vardagen är inte enkelt för någon.

Här kommer ett par tips på hur du snabbare kommer tillbaka efter semestern.

1. Börja med någonting roligt. Samla kollegor till en liten workshop eller fest internt. Att dra igång med ett leende på läpparna gör stor skillnad.

2. Sätt upp mål. Börja med små kort mål som t.ex. ska vara klara efter första veckan, månaden, osv. Det hjälper dig att ställa in siktet direkt efter ledigheten.

3. Fundera över din situation och dina mål. Vad fungerar, vad fungerar inte. Hur gör du det bästa av situationen. Att reflektera kan bidra till början på ett toppen-år.

4. Rivstart eller inte? Alla är olika, ta reda på vilken typ av personlighet du har och agera sen efter det. Vill du börja en timme senare eller gå tidigare går det säkerligen att ordna.

Lämna en kommentar