Kanar Marouf – Med framtiden i sikte – Revit!


Kanar Marouf

Efter en pratstund med Kanar går man alltid där ifrån med ett leende på läpparna. Hon är en otroligt omtänksam människa som har nära till skratt som lätt smittar av sig.

Kanar Marouf är mitt i livet som nyexaminerad inom VVS, heltidsanställd på Planör och hemma har hon sin familj med två barn på 7 och 9 år. Och nu studerar hon även på sidan om för att ligga i framkant av digitaliseringen. Hennes driv smittar av sig och hur hon får timmarna att gå ihop är inspirerande.

Vilken väg Kanar skulle gå var inte helt självklart från början. Matte har alltid varit ett favoritämne och när fortsatta studier stod runt hörnet stod valet mellan ekonomi och teknik. Med arkitekt, VA och VVS i familjen blev hon inspirerad och sökte in till och blev antagen vid VVS-ingenjörs utbildningen. Efter den lilla uppförsbacken innan hon kom in i alla termer var hon fast.

Den andra praktiken på utbildningen gjorde hon på Planör där hon direkt kände sig som hemma. Med det hjärtat, hjärnan och jävlaranammat Kanar ger i allt hon tar sig an var det självklart att hon efter avslutad utbildning skulle blir anställd på Planör.

Med framtiden i sikte är digitaliseringen en självklar väg att gå för Kanar. Hon kände att hon hade valt rätt väg när utbildningen var klar men saknade spetsen av digitaliseringen. Driven som hon är letade hon efter en utbildning för att specialisera sig på digitala verktyg och hittade utbildningen ”VVS digitalisering” som framförallt fokuserar på Revit.

På frågan hur hon får tiden att gå ihop och vad som driver henne finns det bara ett svar. Allt går om man vill!

”Jag och min generation är inte uppvuxna med tekniken, men vi måste komma igång och jag kan inte säga att ”jag inte kan”. Vi måste lära oss de nya digitala verktygen då digitaliseringen är framtiden”

Just nu Jobbar Kanar och pluggar på sidan om. Ibland räcker tiden inte helt till när man även ska hinna umgås med familjen sina lediga stunder. Men hon har bestämt sig för att det ska gå och att efter jul ska hon projektera i Revit!


Vad är nyttan med att projektera i Revit?
När man ritar i Revit så har man en delad skärm där en sidan visar 2D ritningen där man ritar och den andra sidan visar resultatet live i 3D.
Då ser man under tiden om det man ritar krockar med någon annan installation och kan åtgärda det direkt. Det sparar mycket tid och minskar även revideringarna i senare skeden.


Lämna en kommentar