Intervju: Jag hjälper gärna till med att utveckla byggbranschen genom att nyttja digitaliseringens möjligheter

Vi fick äran att intervjua den på Planör man alltid får tips om när man vill prata digitalisering. En vass kniv i lådan inom digitaliseringens utveckling som verkligen brinner för sitt jobb. Elin Viktor!
Som den morgonmänniska hon är tänder hon oftast kontoret på mornarna. Med åren har hon blivit mer och mer rastlös och står idag hellre på ett par skidor än att lata sig i solen på semestern. Vill du bjuda Elin på något gott att dricka är det ett glas rött vin som gäller. Med Elin är det lätt att sätta dealen att hon lagar middagen, bara du tar disken!

Här är hon, Elin Viktor!

Hur började din resa på Planör?

Jag kom direkt från skolan i Augusti 2019 och var nyfiken på effektivisering och produktivitet. Jag har alltid varit intresserad av byggprocessen i sin helhet, från tidigt skede hela vägen till förvaltning. Har tidigare jobbat inom produktionen och även som kalkylingenjör men jag ville som sagt jobba med hela byggprocessen. Jag sökte runt lite och ramlade in på Planör där jag tog en kopp kaffe med distriktschefen. Vi hade ett bra samtal och sen kom jobbet.  Jag var väldigt intresserad av digitalisering och BIM-processen och kom in i BIM-gruppen som utvecklar och driver projekt framåt med hjälp av digitala verktyg.

Vad är din exakta roll på Planör?

Jag är projektledare och mitt uppdrag är att främst driva digitaliseringsuppdragen. Det innebär möten med beställare och kunder, planering, uppföljning och granskning av intern kvalité. Sammanfattningsvis hjälper jag gärna till med att utveckla byggbranschen genom att nyttja digitaliseringens möjligheter.

Vad brinner du för på jobbet?

Ständig utveckling och utmaningar är det jag gillar. Jag gillar när det händer saker vilket det alltid gör här. Att få vara med på en resa och driva processer framåt.

Hur skulle du beskriva dina kollegor?

Det är ett glatt gäng som gör en glad på morgonen när man kommer till jobbet. Alla är väldigt hjälpsamma, vi är som en liten familj. Det jag gillade med Planör första gången jag klev in här var att alla satt och pratade och umgicks med varandra under frukostrasten, det är alltid en härlig känsla här inne på kontoret.

Vad gör dig till en Planörare?

Öppen, nyfiken och envis, jag står på mig. Envishet kommer man långt på!
Sedan är det den sociala biten, jag gillar att möta människor.
Det är såklart viktigt att fokusera på jobbet men att ha roligt tillsammans är också viktigt, det bygger grunden till trivsel och ökar i alla fall min produktivitet.

Hur utvecklar Planör dig?

Genom att ständigt utmana mig, när man kommit in i en sak och kan det är det påbörjar alltid något nytt. Då är det bara att ta sig an det och göra det bästa av saken. Det händer nya saker hela tiden.

Några snabba

Morgonmänniska /kvällsmänniska – Jag är ofta först på plats.

Solsemester/skidsemester  – Om vi backar 10 år hade jag svarat solsemester, nu är jag för rastlös.

Öl/Vin  – alla dagar i veckan, rödvin dessutom.

Laga mat /bli serverad mat – om man slipper disken.

Lämna en kommentar