Intervju med Tatiana Scripnic.

Berätta lite om dig själv.

Otroligt familjekär, målinriktad och intresserad – är väl tre ord som beskriver mig bra. Jag har ett stort intresse för affärer och för vad som händer i branschen, vilket har lett till att jag engagerar mig även på fritiden. Då är det mest litteratur som gäller och min kille ser mig lite för ofta med näsan begravd i en fackbok av något slag. Utöver det så är jag väldigt språkintresserad och gillar att träna. Ofta racketsporter då jag uppskattar när det händer grejer.

Hur kommer det sig att du hamnade på Planör?

Det var faktiskt via min kille som jobbat med Planör tidigare. Han pitchade in företaget bra och jag gav det en chans. Redan efter ett par dagar så var jag fast. Det är en väldigt nära och familjär stämning, vilket passar mig utmärkt. Tilliten till de anställda är något unikt på Planör och efter att ha träffat Håkan Bäckström och Magnus Brink, kändes det ännu bättre. Det krävs en bra människokännedom för att arbeta på Planör, har man det så är det den perfekta arbetsplatsen.

Jag skulle sammanfatta det till: Eget ansvar, tillit, hårt arbete och ett öppet socialt landskap.

Vad skulle du säga karakteriserar din arbetsroll?

Den största skillnaden från de flesta som jobbar här på Planör är att jag inte projektleder inom bygg, utan fastighetsutveckling. Jag jobbar till väldigt stor del med att förstå mig på kundens affär och jagar hela tiden avkastning. Söka på intäktssidan och minska kostnader. Min inre affärskvinna drivs av detta och jag finner det väldigt givande att hitta lösningar som gynnar både kunden och oss. Att tänka som en investerare underlättar eftersom kunden helt enkelt vill ha avkastning på sitt kapital och ett bra projekt i portföljen. Så jag försöker hitta nya förbättringsmöjligheter både på min sida av brädet.

Vad uppskattar du mest i ditt arbete? Vad tycker du är roligast?

Älskar man matte, vilket jag gör, så är det alltid roligt att hitta vägar för att tjäna pengar i projektet. Ett bra tekniskt förslag kan i slutändan ge bra avkastning och alla blir nöjda. Jag gillar även den kreativa biten i att skapa modeller och njuter i fulla drag när jag ser att de förenklar arbetet.

Får du utlopp för dina ambitioner på Planör?

Jag började precis, rättare sagt den 13 juni. Men det lutar helt klart åt rätt håll.

Hur är du att arbeta tillsammans med?

Som de flesta på kontoret gillar jag att sprida glädje och addera till gruppkänslan. Jag vill fungera som en trygghet inom business och ekonomi och det tycker jag att jag lyckas med.

Vad gör du för tillfället?

Just nu arbetar jag mycket med Åkershusprojektet som vi nämner här på facebook med ganska jämn frekvens. Det handlar mycket om att få ihop renoveringen och samtidigt förbättra intäktssidan. Det blir en del kalkyler men även regelbunden kontakt med entreprenör. En konstant strävan efter att uppnå beställarens mål med fastigheten och samtidigt redogöra för hur vi tar oss dit. Åkerhusprojektet är både spännande och utmanande. Skulle det vara så att man kör in i en återvändsgränd, får man alltid stöd av Planör-familjen.

Om du ser framåt, tror du att det blir mer att göra på fastighetssidan?

Det är rent politiskt. Branschen känns outtömlig och om det går som det ska, kommer det finnas ännu mer att göra.

Hur implementerar du fastighetstänket i andra projekt?

Ett exempel är att hitta exploaterbara ytor och göra det bästa för projektet, så kostnadseffektivt som möjligt.

När är dina kunskaper som mest nödvändiga?

Ofta är det i ett tidigt skede. Fastighetsägaren kommer med uppdraget och jag skapar mig en uppfattning. Kan vi höja intäkterna med hjälp av en innovativ lösning, är det bara att köra. Sen börjar jobbet.

Lämna en kommentar