Intervju med Andreas Lindberg

Låt oss presentera Andreas Lindberg, energiexperten som efter mycket jobb inom både teknikförvaltning men även olika typer av vvs- & energibesiktningar i fastighetsbranschen fattade tycke för de mer installationstekniska bitarna inom området byggledning och åter styrde skutan mot byggbranschen. Andreas är 38 år och bosatt tillsammans med sin familj i sundets pärla Helsingborg. Vi är väldigt glada över att ha honom på plats hos oss och passade på att ställa honom ett par frågor om sin nya tjänst på Planör.

Vem är Andreas Lindberg?

Född, uppvuxen och bosatt i Helsingborg, men även fritidspolitiker i stadens miljönämnd, så man kan ju lugnt säga att jag är en djupt rotad i Helsingborg. Jag är gift och har tre underbara ungar och jag skulle nog säga att det är just det som beskriver vem jag är just nu. Alla föräldrar vet ju att den tiden som inte läggs på arbete, läggs just med familjen och då kanske framförallt på att hitta på saker med barnen.

Hur kommer det sig att du hamnade på just Planör?

Det var egentligen en slump. Jag har jobbat länge med de tekniskt tyngre bitarna inom just vvs & styrprojektering och olika typer av energikartlaggningar åt olika fastighetsägare och ville fortsätta med det. Sen en dag så snubblade jag liksom över en annons på Linkedin, där Planör sökte folk. Efter att ha träffat gänget kändes det bra och jag är numera en del av teamet. Att Planör uttalade en vilja att bli en aktör även inom området vvs & installation lockade mig grymt!

Efter så kort tid, kan du formulera vad det är du tycker är unikt med Planör?

Det finns mycket bra att säga, men framförallt är det självsäkerheten som jag har lagt märke till. I varje tillfälle vi träffar kund eller jobbar i ett projekt, så vet vi att vi är bäst och att vi alltid ger allt vi har.

Vad uppskattar du mest i ditt arbete?

Det är ju en hälsosam blandning av jobb och social närvaro som gör det så trevligt. Det är ofta ett ganska intensivt arbetsklimat, då vi ger 100% i de projekt vi tar oss an. Men när man väl kommer tillbaka till kontoret och möter alla goa kollegor, är det som att den tidigare press eller stress man känt, rinner av en. Det är väldigt härligt att kunna slå sig ner över en kopp kaffe eller utmana någon på en runda pingis eller biljard.

Vad sysslar du med just nu?

Just nu är det framförallt installations- & projekteringsledning, teknisk granskning, men även arbetsledning och samordning av alla installatörer ute på ”bygget”, vilka tillsammans bidrar till att all min samlade kunskap och erfarenhet verkligen nyttjas fullt ut. Mina huvudsakliga sysslor blir således att bistå alla mina kollegor på Planör med min tekniska spetskompetens.

Får du utlopp för dina ambitioner på Planör?

Det är ju svårt att säga efter så kort tid, men jag blir mer och mer inblandad i många projekt och kalendern börjar bli full. Så det är ju verkligen på väg åt rätt håll. Men vi skulle behöva bli några fler med vvs- & energikompetens på kontoret.

Om du ser framåt, tror du att det blir mer att göra på installationssidan? 

Det är jag helt säker på att det blir. Det är inte OM utan mer NÄR.!

Vad är dina främsta styrkor?

Jag skulle nog säga att det är jämt fördelat mellan min spetskompetens och min samlade erfarenhet. Jag har ju jobbat mycket med vent, styr och vvs och har bra koll på tolkningsföreträden och själva juridiken. Utöver det handlar det väl mycket om handlingskraft, mind set och att kunden alltid ska gå vinnande ur situationen.

När är dina kunskaper som viktigast?

Kunskaperna är viktiga i hela projektprocessen, men kanske framförallt när entreprenör och projektör ställer byggherren mot väggen och avkräver tekniska svar. Här kommer min samlade kunskap och erfarenhet väl tillhands.

Hur ser en helt vanlig dag på jobbet ut för dig?

Idag började dagen med ett möte tillsammans med en fastighetsskötare. Jag skulle få nycklar till en fastighet som vi undersöker för framtida energikartläggning. Därefter åkte jag till Lund, medverkade i startmötet för en slutbesiktning åt det kommunala bostadsbolaget. Vår roll här har varit att sammanställa en CE-märkning på uppdrag av byggentreprenören. Främst är det då arbetsmiljöverkets krav som ska uppfyllas.

Därefter blev det lite fika tillsammans med kollegerna i ”borgen”. Resterande dag ägnades åt att samordna insatserna inför platsbesiktning samtidigt som jag inväntade underlaget från entreprenörerna i ovan nämnda slutbesiktning. Framåt lunch landade underlaget på skrivbordet. Jag kunde färdigställa mitt utlåtande och direkt efter lunch meddela att anläggningen uppfyller kraven på färdigställande och allt enligt gällande myndighetskrav. Eftermiddagen ägnades tillsammans med kollegor och med näsan djupt nedgrävd i dagens mailskörd.

Lämna en kommentar