Inget kan stoppa detta projekt!

Den brickmaskin vi har varit med och köpt in till uppbyggnaden av hus efter jordbävningen i Nepal visar verkligen sin glans! Brickmaskinen har gjort sitt uppdrag i byn Bansbaari och kommer att flyttas över till en ny by som behöver detta guldkorn för att bygga upp sina hus.

I byarna Chandane och Majhigaun har totalt 9 familjer återuppbyggt sina hem på bara 2 månader med hjälp av en likadana brickmaskin som vi varit med och köpt in. Denna maskin gör det omöjliga möjligt. Med minimala resurser och ett jävla anamma driv av byborna gör brickmaskinen det möjligt att bygga stabila ordentliga hus. Ett projekt som i första anblick kan ses som för stort, som omöjligt men som med rätt känsla, förståelse och förutsättningar skapar magi!

En helt klar inspiration till att bara man vill kan man, att med en extra växel kommer man långt och att hjärta, hjärna och jävlaranamma ror i land vilket projekt som helst! 

I vilken by vår brickmaskin landar för sitt nästa uppdrag får vi snart veta. Men något vi säkert vet nu är att jäklar vilket inspirerande projekt detta är att vara delaktig i. Att hjälpa där hjälpen behövs samtidigt som att vi kan hämta kraft och inspiration ifrån dessa viljor av stål!

Build up Nepal

Build up Nepal är den organisation som startat igång projektet att bygga upp nya stabilare hus efter jordbävningen.  Deras vision är att använda sig av lokalt material och av lokal drivkraft.

De köper in brickmaskiner med hjälp av samarbetspartners och utbildar människor till att bygga hus med hjälp av brickmaskinen. Utbildningen är 4-6 dagar lång och sträcker sig från att lära sig om blandning och konsistens av brickmaterialet till en produktion med maximal effekt.

De jobbar effektivt och handlingskraftigt och låter ingen tid gå till spillo!

Imponerande! 

De har med brickmaskinerna…

– Byggt över 4500 hus

–  Skapat 2500 jobb

–  Sparat 20,610 ton CO2

Vi är stolta över att vara med på denna resa, där brickmaskinerna förmodligen blir framtida standard att bygga hus på där det finns tillgång till mindre resurser.

En stor applåd!

Läs mer om projektet här:
https://www.buildupnepal.com/

Lämna en kommentar