Gott med sommar!


Nu tar vi jäklar i mig semester och det ska firas på alla möjliga vis. Några i personalen åker utomlands för det årliga miljöombytet, andra stannar hemma och aktiverar familjen i vårt vackra sommarsverige. Håkan Bäckström däremot han åker direkt hem, slår upp altandörren och slänger en brinnande sticka på briketterna. För nu ska det grillas och det ska grillas fisk!

Det ska inte vara svårt att grilla fisk och för att undvika komplikationer så har Håkan några grundregler som han gärna delar med sig av.

1. Se till att ditt grillgaller är skrapat och helt rent.
2. Börja inte grilla innan glöden är perfekt.
3. Ska du grilla fisk, se till att olja in gallret med en pappersbit och lite matolja.
4. Använda bra råvaror och övergrilla dem inte.
5. Ha något gott och svalkande i ett glas nära till hands.

Vill du testa någonting lite udda och makalöst gott ska du försöka få tag i lubb. Lubben är en riktigt ful rackare som lever på djupt vatten, gärna över ett par hundra meter. Just därför är den inte helt lätt att få tag i men lyckas du lägga vantarna på en filé kommer du inte bli besviken. Med sitt fasta vita kött och sitt sega skinn, passar den perfekt för grillen. Lubben kan grillas rakt på gallret eller i dubbla lager folie direkt på glöden. Du kan även testa att marinera din lubbfilé någon timme innan grillning för att skapa en lite kryddigare smak. Använd då olja, salt, peppar, vitlök och några valfria sommarkryddor.

Låt det smaka!

Glad sommar från Planör!

Lämna en kommentar