Horisontell Cirkel BIM

Den horisontella cirkeln, ett arbetssätt – BIM – Planör


En horisontell cirkel, låter det motsägelsefullt? Inte då! Den horisontella cirkeln pratar vi för sällan om, med tanke på hur genialisk den är i byggprocessen. Det är även en stabil grund i vårt arbetssätt och hela vår filosofi finns med i denna cirkel när man vänder och vrider på den. Bara att vi kallar det en horisontell cirkel talar för vår innovativa sida att tänka utanför boxen, att inte se allt svart och vitt utan att våga vrida på saker och ting för att hitta nya infallsvinklar.

Horisontell cirkel BIM

Här är den!

Den ser kanske inte mycket ut för världen bara såhär men den är smart, innovativ, anpassningsbar och har helhetsperspektivet. Cirkeln innehåller 5 klassiska steg inom BIM, plus vår extra krydda på moset, 3D scanning. I våra uppdrag är 3D scanning lika naturlig som de andra delarna i BIM processen. (mer om det sen). Alla steg ger och tar information till och från 3D modellen som är kärnan genom hela processen.

Horisontell Cirkel liggande BIM

Horisontellt arbetssätt

Processen kan kännas självklar, men det viktiga kommer vi till nu. Om man vinklar cirkeln och lägger den ner så blir den horisontell, vi ser nu processen horisontell och inte i stuprör där varje fas bockas av var för sig. Arbetssättet skapar bättre beslut baserat på långsiktig planering, effektiviserar genom att ta med alla parametrar från början vilket skapar mindre dubbeljobb i senare skeden och sparar kostsamma missar för att vi ser hindret innan det kommer i vägen. Vi ligger alltid steget före.

3D scanning

3D scanner

Det finns många fördelar med 3D scanning, några exempel är:

  • Vi får korrekta mått inför skiss och modelleringsarbete.
  • Vi får ett bildunderlag med 360 graders vy som går att navigera runt och mäta i.
  • Minskade resor till fastigheten.
  • Scannerns underlag används som en mall vid skiss och modellering där vi lägger scannern underlag i botten och sedan likt kalkilerar modellen ovanpå. Vi får då exakta mått av fastigheten.

Läs gärna mer om 3D scanning


Vi kan hela cirkeln

Vi på Planör erbjuder tjänster genom hela cirkeln, med Planör kan ni få hjälp med alla tjänster er fastighet kan behöva genom hela sin livscykel. Har ni en nyproduktion i tankarna, är mitt i byggprocessen eller har en befintlig fastighet? Vi är redo att steppa in när ni behöver oavsett vart i skedet ni befinner er.

Är ni nyfikna på vad vi kan hjälpa er med? Kolla in våra tjänster, eller ta kontakt direkt för en kaffe!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *