Digitalisering kan kännas som ett jättesteg för många mindre fastighetsbolag. Vi får oftast höra att ”vi är för små för sånt” men helt ärligt, är det inte ännu viktigare att ha full kontroll för mindre fastighetsbolag då en oförutsedd kostnad snabbt kan skapa en stor sårbarhet?
Många vill men många vågar inte ta klivet. Varför? För att det verkar komplicerat, för stort och dyrt. Digitalisering för fastighetsägare behöver inte innebära en radikal förändring – det handlar om att ta små steg men som skapar stora förändringar.
Här är fem sätt att ta kontrollen och kapa digitaliseringens tröskel – och göra det på ert egna sätt:
1. Börja med digitalisering där ni är – små steg för stora resultat
Ni vet nog mycket väl vad som skaver i ert dagliga arbete, vad är det ni svär över? Är det underhållsplanen, relationshandlingarna eller en ineffektiv process för felanmälningar som orsakar mest frustration? Börja där! Ett litet steg är fortfarande ett steg i rätt riktning. Och ni kommer att känna av effekten även vid små steg framåt.
2. Det finns rätt verktyg för alla – även för mindre fastighetsbolag
Välj en enkel, prisvärd och lättandvänlig plattform som går lika bra att hålla enkel som att skala upp. Se till att den fungerar för era unika behov och att prisbilden är rimlig även för små steg i taget.
Letar ni efter en sådan lösning? Vi kommer inom kort att lansera en nyhet som är perfekt för just detta!
3. Få hjälp med digitaliseringen – undvik misstag och spara pengar
Ni kanske ser det som en kostnad, vi ser det som en investering! Att ta hjälp av experter inom digitalisering för fastighetsägare och fastighetsbolag kan göra en enorm skillnad. Denna värld går att skala upp stort, oavsett om ni ska avancera eller hålla det enkelt är det bästa tipset att ha någon kunnig bredvid er. Branschspecifik rådgivning säkerställer att ni väljer rätt lösningar från början och undviker kostsamma misstag.
Rätt digitala verktyg för fastighetsbolag ger en stabil grund för både enkelhet och skalbarhet. Tänk om ni får sån mersmak att ni vill skala upp, då vore det synd att ha låst in sig i ett hörn när det finns andra alternativ.
4. Digitalisera i steg – bygg för framtiden
Fokusera på en sak i taget, en process, en förändring. När ni digitaliserat en process och arbetat in er i det nya, då är det dags att lägga på nästa. Digitalisering för fastighetsbolag och fastighetsägare handlar inte om att göra allt på en gång utan att bygga en hållbar grund. Varje organisation har sin unika uppsättning och det är ni som avgör när ni har tillräckligt, det passar inte alla bolag att ta hela det avancerade paketet.
Låt det vara en stadig, kontrollerad förändring.
5. Engagera teamet för en hållbar digital förändring
Inget av detta händer om ditt team inte är med på tåget. Och här kommer den stora grejen: Förklara för dem varför detta inte är bara en ”teknisk förändring” – det är en förändring som gör deras arbetsliv enklare, mer effektivt och mer hållbart. Visa dem resultaten – bättre kommunikation, minskade kostnader, smidigare processer. När de ser hur digitalisering hjälper dem att göra sitt jobb bättre – då är ni på rätt spår.
Slutsats
Hållbar digitalisering handlar inte om att göra en stor, avancerad digitaliseringsresa. Det handlar om att avgränsa, göra det som ger mest lönsamhet och att våga göra förändringar för att förbättra. Håll det enkelt från början men ta hjälp så att ni bygger rätt grund så att det finns en möjlighet att skal upp.