3D scanning

Det är värt att lägga mycket krut för att garantera att man startar på en stabil grund. Vägen till korrekta relationshandlingar!  

Bygghandlingar – Oavsett projekt i livet är nog de flesta av oss ivriga att komma igång med den del där man kan se och ta på resultatet. Tacka som fan för att man alltid råkar slinta med penseln hur noggrann man än är. ”Jag skulle bara” och sket i maskeringstejpen…
En dyr läxa många i branschen, ja egentligen alla vågar vi nog påstå, varit med om är att inte starta på en stabil grund. Ett förarbete som avgör hur processen sedan löper på.  

Korrekta relationshandlingar i varje projekt är viktigt för att undvika överraskningar på vägen mot mål. Vi ser allt för många kostsamma överraskningar i både tid och pengar som hade kunnat undvikits om projektet stod på en stabil korrekt grund från start. Många tros ha korrekta handlingar men hur korrekta är de egentligen?   

2021, vi har kommit så långt med tekniken att vi idag har verktyg i vår verktygslåda som är fantastiska för detta ändamål där den mänskliga faktorn elimineras. Med en vass projektledare bakom spakarna som har känslan för att höra det fastigheten vill berätta för oss kan vi idag plocka fram korrekta handlingar med millimeter precision, vilket är svårt att uppnå på gammalt traditionellt sätt. Vi vågar säga att det bara är en tidsfråga för när denna metod blir standard, det är dags för branschen att ta detta steg.   

Vi får en digital kopia av fastigheten, en kopia av verkligheten med mått och vinklar med millimeter precision. På bara några minuter har vi skapat en kopia av ett rum i en befintlig fastighet. I en mätbar bildfil med 360 graders vinkel ser vi en kopia av verkligheten med ytskikt, komponenter, synliga installationer och dess skick, vi kan dessutom göra de mätningar vi behöver direkt på skärmen.   

Några exempel på svordomar kring bygghandlingar som enkelt kan lösas med denna metod: 

Hur många kvadratmeter består mitt lager av?  
– Exakta ytberäkningar scannas av med millimeters korrekthet. 

Fastigheten saknar korrekta handlingar? 
– Exakta mått och vinklar scannas av med millimeters korrekthet, lika så exakt placering av synliga installationer.  

Jag ska göra en ombyggnation men är osäker på hur korrekta våra nuvarande handlingar är? 
– Exakta relationshandlingar kan tas fram från scanningen med exakta mått och vinklar. 

Kan jag effektivisera vid planering av underhållsplaner? 
– Med hjälp av scanning fås ett underlag över skick och status, utifrån scanningens inventering kan en underhållsplan tas fram.   

Vad svär du över? Låt hos höra!  

Vi vet att det är mycket nu, en sammanfattning för dig som är på språng:

Scanning är en metod vi ofta ser sparar pengar i ett projekt pga sin unika korrekthet, vi får en digital kopia av den befintliga fastigheten. Jämfört med det traditionella sättet att ta fram relationshandlingar på så utesluter vi här den mänskliga faktorn. Tror du att vi har en lösning för din svordom om dina bygghandlingar? Utmana oss! 

  • Korrekta relationshandlingar  
  • Digital kopia av fastigheten 
  • Mätbara LGS filer, du når alla mått och vinklar av fastigheten från kontoret