Kan vi bygga starka arbetsrelationer med Digital ärendehantering?

Skapa platser att längta till är en vision, att skapa en arbetsplats att längta till är vår skyldighet. Vi spenderar många timmar på våra arbetsplatser och det är viktigt att man trivs med sitt jobb och sina kollegor. Ett enkelt sätt att höja arbetsklimatet är enkel kommunikation och tydlighet.  För att helt ärligt, vi är alla människor bakom spakarna som gör misstag och med känslor som påverkar oss. Vi är alla mänskliga helt enkelt! Och med rätt verktyg skapar vi de bästa förutsättningarna för att plocka fram och agera som sitt bästa jag!

Digital ärendehantering ute på byggplatsen är effektivt och lönsamt på många sätt. Men hur ofta lyfter vi människan bakom detta effektiva arbete när vi pratar digitalisering? Oavsett hur mycket digitalisering vi har och hur mycket den än hjälper oss att driva lönsamma processer så är det fortfarande människor som håller i spakarna och gör detta möjligt. Människor med ett hjärta, en hjärna och en rejäl dos jävlaranamma!

Hur mycket värde i processen har arbetskollegors relation med varandra? Vi skulle säga mycket. Nyckeln bakom framgångsrika processer är ett bra team. Det är viktigt att ha kul, trivas och känna trygghet med varandra för att prestera som sitt bästa jag. 

Med den digitala ärendehanteringen hamnar inget mellan stolarna, kommunikationen går snabbt och man kan lätt lägga in en order och tagga den person som ordern berör. Ser man något på byggplatsen som inte fungerar, något som behöver fixas till eller liknande skapar man snabbt ett ärende om detta i sin egen telefon. Den berörde får en notis och när ordern är fixad syns detta i appen på allas enheter.  Ett moment som lätt hade kunnat lett till irritation har nu snabbt kommunicerats och löst sig. Och stämningen på arbetsplatsen fortsätter på topp! 

Det minskar frågetecken, irritation och störningsmoment som är enkla att undvika med en tydlig och rak kommunikation. Att detta kommer på köpet av att använda digital ärendehantering för en effektivare byggplats är ju bara ett stort plus, eller ytterligare en anledning att koppla på detta arbetssätt?

Vill du veta mer om digital ärendehantering? 

Vår projektledare Simon Stjerngren är en jäkel på digital ärendehantering.
Han berättar gärna mer!

simon.stjerngren@planor.se
Mobil: 070-713 46 71

Vi vet att det är mycket nu, en sammanfattning för dig som är på språng:

Utöver enkla arbetsflöden har vi sett att digital ärendehantering stärker relationerna mellan kollegorna.

Med hjälp av den tydliga, snabba och raka kommunikation digital ärendehantering skapar undviker vi många moment som kan skada relationerna kollegor emellan.