Vi slår hål på fördomarna, en skräddarsydd BIM process skapar optimala processer, stora som små!

Fördomar vi ofta hör när vi pratar om BIM processen är:

“Oj det låter stort”
“Det låter övermäktigt”
“Det låter dyrt”
“Vårt projekt är för litet” 

Vi håller inte med! Men vi kan förstå att ens första tanke och intryck kan kännas stort och dyrt. Vår förmåga att anpassa oss kommer slå hål på alla dessa fördomar, så nu kör vi!

Varje fastighet och projekt är unikt, det finns inget facit eller en mall på det vinnande konceptet. Det går inte att spela en v75 rad och hoppas på jackpott. Här krävs känsla och förståelse för fastigheten och projektet. Man måste förstå kundens affär! 

BIM processen innehåller många steg men detta betyder inte att alla steg måste inkluderas när man planerar byggprocessen. BIM kan anpassas till både små och stora projekt men kärnan är alltid detsamma – 3D modellen! Och för att ta fram den optimala modellen har vi svårt att tala bort 3D-laserscanning i tidigt skede som vår BIM-process ofta består av. Det är vårt säkraste verktyg för att skapa en korrekt modell genom hela processen. Här har vi steget som sparar pengar i projektet, att lägga krut på det tidiga skedet för att skapa en korrekt 3D modell är hemligheten bakom framgångsrika processer. Vi pratar inte om småkronor, vi pratar miljonbelopp och rejäla tidsrevideringar som vi kan undvika. 

Genom en korrekt 3D modell så kommer många steg i processen att automatiseras. Kollisionskontroller, kalkyler och tidplaner kan tas fram och uppdateras med några enstaka knapptryck. Utifrån ett korrekt underlag från 3D scanningen kommer dessa kontroller i modellen vara korrekta och revideringarna på vägen blir mikroskopiska. 

Hur sammanfattar vi en BIMprocess för att slå hål på fördomarna? 

  • Skräddarsys efter ert projekt, oavsett litet eller stort.
  • En 3D modell underlättar och samlar all information som gör projektet lättare att få översikt över, dela och jobba utifrån.
  • Mindre revideringar som gör projektet mindre kostsamt och mer tidseffektivt.

Så ställ er frågan: 

  • Vilka svordomar kan ni identifiera som pengabovar i era projekt?
  • Vilka svordomar kan ni identifiera som skäl tiden i era projekt? 
  • Har ni korrekta underlag från tidigt skede?
  • Hur mycket tid går åt revideringar och manuella uträkningar/kontroller? 

 Om vi ställer frågan nu, “kan BIM med 3Dscanning vara aktuellt för er”, vad blir ert svar då? 

Lämna en kommentar