Även jag som varit med länge finns det fortfarande mycket jag kan lära mig som dyker upp i projekt

 

Hej Peter!
Beskriv din arbetsroll och hur du arbetar?

Det är ganska omfattande. Från kalkyl till projekterings-, projekt-och byggledning, men också som KA och besiktningsman. Genom åren har jag varit det mesta. Nu är jag egentligen pensionär men det fungerar inte för min del. Då klättrar jag på väggarna, för det finns inte mycket att göra hemma. Jag vill också ha kontaktnätet och hela den sociala biten som man får på sitt jobb. Jag är också lite för nyfiken. Genom åren har jobbet i princip omfattat allt. Nu mer är det mest KA- och besiktningsuppdrag och projektledning. Alla bitarna har sin tjusning. Projektledning ger ett större ansvar och man kan få vara med lite överallt. KA är lite enklare jobb. Men i alla delarna måste man jobba med andra och försöka komma överens om vilken nivå arbetet ska ligga på. Det är alltid lättare när man träffas, att gå igenom vad är viktigt för beställare, myndigheter och vad är viktigt för oss. Vilka argument som finns för att sedan komma överens.

Vad uppskattar du mest med att jobba på Planör?

Det är fritt och det är högt till tak. Det är lätt att komma till tals med folk och vi kan hjälpa varandra, det är helt klart en fördel. Även jag som varit med länge finns det fortfarande mycket jag kan lära mig som dyker upp i projekt. Vi styr oss själva ganska mycket.

Hur skulle du beskriva Planör för någon som inte känner till oss?

Det gör vi här titt som tätt! Vi beskriver vad vi kan och vad vi kan hjälpa till med från tidigt skede till färdigt projekt. Vi håller också koll på ekonomin i ett projekt. Det är många delar.

Tre snabba:

Landet eller stan?- Landet

Hockey eller fotboll– fotboll, har bara hållit på med det i 55 år så det får bli det!

Öl eller vin?- JA! Nä, men bägge delarna. Det beror sig på. Att bara drickas så blir det öl men ska det vara till mat eller ost blir det vin.

 

Lämna en kommentar