Arkitektur på agendan.

Som nämnt tidigare har vi rekryterat ganska flitigt det senaste året. Med fötterna i fastighetsutveckling ska vi fördjupa oss i arkitektur- och installationstjänster för att täcka in en ännu större del av våra kunders affär och behov. Bakom denna omfattande rekrytering har det hela tiden funnits en tanke om ett agilare Planör, som arbetar över gränser med ännu högre förståelse för kundens affär. Nu har vi lyckats få ihop ett team med ovärderliga kunskaper, alla med olika bakgrund men med samma driv. Med fötterna i fastighetsutveckling ska vi fördjupa oss i arkitektur- och installationstjänster för att på sikt få ännu nöjdare kunder. I detta inlägg får vi återigen träffa Mahmoud El Najjar som är en av det skarpa hjärnorna i denna nyinstiftade konstellation. Vi satt oss ned över en kopp kaffe och pratade arkitektur, framtid och styrkan i flera hjärnor som arbetar mot samma mål.

Varför är det så bra att Planör nu kan erbjuda Arkitekturtjänster?

Det är inte bara nyttigt utan även nödvändigt för ett företag att ständigt vässa sitt erbjudande för att möta kundens behov som såklart varierar med tiden. Redan nu kan jag säga att arkitektur endast är ett av tre starka ben i den här konstellationen. Styrkan ligger i att vi jobbar tillsammans, vi använder varandras tankar för att hitta de bästa lösningarna. Detta gör att kunden slipper en massa nya kontakter i telefonboken och mail från olika företag. Vi samlar det under ett och samma tak. Att kunna erbjuda tjänster inom arkitektur har funnits på agendan länge här hos Planör och jag är glad att få vara med när idén verkligen infrias.

Vilka på Planör arbetar med arkitektur i dagsläget?

Idag är det jag som står för den biten men vi strävar såklart efter att bli fler med tiden. Mina styrkor ligger framförallt i det digitala och i det tekniska. Vilket gör att vi nu kan erbjuda våra kunder tillökning på just den sidan. Detta kommer vi prata mer om i nästa inlägg, då jag mer ingående förklarar vårt erbjudande.

Hur arbetar du bäst?

Jag jobbar gärna koncentrerat, snabbt och tycker mig trivas rätt bra under tidspress. Men det hade varit svårt att arbeta så om jag inte hade styrkan av teamet i ryggen. Jag är som nämnt tidigare arkitekt i grunden, men jobbar i första hand med fastighetsutveckling. Vilket betyder att mina kunskaper endast är en del i ett större hjul. Det passar mig också bra då jag inte behöver sitta och vänta på projekt utan kan aktivt söka efter nya spännande utmaningar.

I vilken fas är dina kunskaper viktigast för kunden?

Jag skulle säga att det är viktigt genom hela processen. Varför? Jo, därför att vi hela tiden strävar efter att förbättra projektet och förenkla kundens vardag. Det finns ju alltid någonting som kan göras bättre.

Vad behöver de flesta hjälp med?

Framförallt att komma med nya idéer och sedan visualisera dem så att målet blir klart och tydligt. Det är ju ofta så att företag går och trampar i samma gamla fotspår och behöver då hjälp att ta sig till nästa nivå. Vilket passar oss bra då vi har många kloka huvuden och massvis med bra tankar. Slutsatsen är att vi sällan kommer en enformig idé till kund, då vi hunnit angripa utmaningen från olika håll, med fler än bara en kompetens. På Planör finns mycket erfarenhet från olika typer av projekt, stora som små. Det är när vi använder varandras kompetenser som vi kommer fram till de bästa lösningarna. Vi tänker och arbetar i hela kedjan.

Om man har en fråga rörande Planörs tjänster inom arkitektur, vad gör man då?

Det går bra att skicka frågor och funderingar direkt till Mahmoud.ElNajjar@planor.se. Antingen så svarar jag direkt eller så tar jag frågan till bordet, så att hela gruppen får ta del utav den.

Vill ni veta mer om Mahmoud El Najjar så tipsar vi om att läsa hans personporträtt som bara ligger ett par inlägg tillbaka i tiden, här på bloggen och även på Linkedin och Facebook.

Lämna en kommentar