Årets julklapp – ”Så länge världen ser ut som den gör” behöver vi alla hjälpas åt!

Varje år ger vi bort en julklapp till de som behöver den som mest och iår har vi valt att inleda ett samarbete med Zelmerlöw & Björkman Foundation för att stötta ungdomars utbildning i Kenya. Som en del av vårt hållbarhetsarbete bidrar denna gåva till vårt arbete för 6 av de 17 Globala målen där vår gåva kommer att bidra till 1 skolstart och skolmaterial till 1 hel klass under 2024.

Det är tillsammans med hela Planörfamiljen och med våra beställare som detta är möjligt, tillsammans gör vi skillnad! Och som Zelmerlöw och Björkman uttryckt ”Så länge världen ser ut som den gör” behöver vi alla hjälpas åt.

Stort tack till alla våra kunder under 2023 som alla varit med och bidragit till julgåvan!

Om deras arbete

Zelmerlöw & Björkman Foundation har visionen att alla barn och unga ska få tillgång till utbildning. Vi vet att utbildning är vägen ut ur fattigdom och utsatthet, ändå får över 240 miljoner barn och unga runt om i världen idag inte möjlighet att gå i skolan. Tillsammans med vår lokala partner, Kenswed Organisation i Kenya, identifierar vi ungdomar som lever i utsatthet. Vi erbjuder dem gymnasieutbildning, internat, vård och vidareutbildning i form av universitetsstipendium eller yrkesutbildning som leder hela vägen till försörjning.

Vi är verksamma i Kenya i östra Afrika, ett land som under det senaste årtiondet har gjort stora framsteg. Bland annat har barnadödligheten minskat, fler barn har börjat i skolan och skillnaden i utbildning mellan kvinnor och män har minskat.

Klimatkrisen är ett faktum

Kenya är ett land som är präglat av bland annat stora klimatförändringar, fattigdom och korruption. Jordbruket som många kenyaner lever av har drabbats hårt av flera års torka. Nästan halva befolkningen lever under fattigdomsgränsen och många barn får inte tillräckligt med mat.

I dessa områden är klimatkrisen ett faktum där det idag handlar om liv och död i forma av resursbrister. Utöver vår gåva som ger möjlighet till utbildning kommer vi även under 2024 gå än hårdare på hållbarhetsarbetet och agera för att få branschen att agera snabbare och aggressivare för att göra en förändring!

ZB Foundation

Här kan ni läsa mer om Zelmerlöw och Björkman Foundation och även skänka en gåva om ni vill bidra!

God jul Planör & alla era kunder önskar Måns Zelmerlöw
Globala målen som vi bidrar till med denna gåva
Globala målen som vi bidrar till med denna gåva

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *