Är du redo att ställa dig i branschens skottlinje med oss?

Vi söker fler konsulter som vill vara med och skapa platser att längta till!

Det finns många arkitekter, projektledare och konsulter inom branschen, men det finns bara 1 av dig! Därför söker vi inte bara en viss roll utan vi söker DIG, vi söker en Planör som tar sina beslut med både hjärta och hjärna och som har ett jävlaranamma när det behövs.

Det klär en Planör att ha många bollar i luften och att skapa många platser att längta till.  Vi söker dig som har kunskap inom bygg, vvs eller arkitektur och som är redo för nästa kliv i sin utveckling.

Vi skapar utifrån ett livscykelperspektiv där vi jobbar utifrån helheten och inte i stuprör. Den horisontella cirkeln! Vi ser till att varje projekt, oavsett litet eller stort står på en stabil grund och använder vår kunskap till att förenkla, förbättra och effektivisera. Vi är ledande på marknaden i effektiva arbetssätt med hjälp av digitala verktyg. Vi identifierar tidigt svordomarna som sparar kostsamma revideringar i både tid och pengar.

Planör består av innovativa och kreativa människor med kompetenser in-house som täcker hela byggprocessen, med ett digitalt mindset och en rejäl dos jävlaranamma som har växlarna för att ro vilket projekt som helst i land.

Har du detdär jävlaranammat? Välkommen till Planör!

Tumbnail Morgan

En arbetsplats att längta till

"Det är lätt för chefer och ledare att placerar människor i fack och börjar hantera människor utifrån hur man tror att det är. Det är farligt och så ska man aldrig göra. Man ska jobba med beteendena,"

Vad är det som gör Planör till en unik arbetsplats? Lär du känna Planör så finns där en transparent, öppen och ärlig Planörfamilj som skippar fördomarna och verkligen ser individen bakom varje människa.

Morgan Larsson som jobbat på Planör i 10år känner företaget väl och delar med sig av hur det är att jobba på Planör och hur ledarskapet skiljer sig från många andra företag.

Gasell-vit

27 miljoner

Omsättning 2019

47st

Anställda

145%

Ökad omsättning

Planörkultur

En Planör ligger alltid i framkant och ser visionen "att skapa platser att längta till" i allt en tar sig an. En tänker smart och tar sina beslut med både hjärna och hjärta, och har ett jävlaranamma när det krävs för att ro både små och stora projekt i hamn. Vi delar gärna med oss av vår vardag och här är en lite inblick.

framsida årsboken 2021

Årsbok 2021

Hårdmjuk styrning framsida

Hårdmjuk styrning

Martin Carlström grå ram

OBM - Martin CarlströmRätt beteende och rätt bemötande skapar välmående och välgående arbetsplatser!I mer än tio år har jag arbetat med OBM, Organizational Behavior Management och mitt svar på frågan "Vad är OBM?" har kommit att förändras under dessa år. Till en början var jag noggrann med att försöka förklara hur OBM var tillämpningen av den vetenskapliga disciplinen beteendeanalys och hur jag vilade mig på hundra år av forskning i min praktik. Allt eftersom åren har gått och min erfarenhetsbank har fyllts på så har jag de senaste åren snarare valt att lyfta fram de resultat som OBM skapar i organisationer.


Det första du kommer att lägga märke till i en organisation som arbetar med OBM är hur människor där pratar om viktiga saker som utveckling, prestation och välmående. Istället för att använda floskler eller luddiga begrepp så pratar de om vad som behöver GÖRAS för att nå sin mål. De pratar om beteenden:


Vilka beteenden tar oss dit vi vill?

Hur skall vi göra för att påverka dessa beteenden?

I dessa organisationer är inte kollegorna "lata", "slarviga" eller "otrevliga", de är å andra sidan inte heller "ordentliga" eller "trevliga". Allt detta är etiketter som vi sätter på människor, som riskerar att låsa in dem i fack som är svåra att ta sig ut ur. Inom OBM pratar vi hellre om vad människor GÖR än vad de ÄR, dvs beteenden som vi kan observera och ge feedback på. Beteenden kan vi ändra på och det är nyckeln till att lyckas med förändringar.


Martin driver konsultföretaget Havinder&Carlström Organisationspsykologer AB, han är författare till boken "Från ord till handling, framgångsrikt förändringsarbete med OBM" och har samarbetat med Planör sedan 2015.


Vad du förmodligen också kommer att lägga märke till är hur personer på arbetsplatsen förhåller sig till varandra. Jag brukar säga att organisationen förtjänar de beteenden som finns där. De finns där för att vi uppmärksammar, uppmuntrar eller tillåter dem. Om dessa beteenden leder oss fel så behöver vi kollektivt fundera över hur vi kan få nya, mer funktionella, beteenden att etablera sig. Detta gör vi genom att ändra på hur vi bemöter varandra. Vi får helt enkelt ändra på vilka beteenden vi uppmärksammar och uppmuntrar och ge mer uppmärksamhet till nya önskvärda beteenden och mindre uppmärksamhet till de gamla och dysfunktionella beteendena. Detta kallas för positiv förstärkning och motsatsen till detta är negativ förstärkning där vi istället försöker få till förändring genom att springa runt och leta efter fel.


Ledare som kan sin OBM vet att principen: 5 gånger mer positiv förstärkning än negativ förstärkning leder till mer välmående och högpresterande arbetsgrupper. När du ser dessa ledare praktisera denna princip så ser du ledare som aktivt letar efter och återkopplar de positiva exemplen. Samtidigt är de skickliga på att ge feedback på det som inte funkar och få till förändring genom att ställa frågan "Vad är problemet?" och involvera gruppen i konstruktiva lösningsförslag. Dvs förslag på beteenden som tar gruppen vidare.


Slutligen kommer du se att OBM får arbetsplatsen att funka med sin omvärld. Genom att ständigt fundera över vilka beteenden som gör arbetsplatsen bättre och hur dessa beteenden kan påverkas genom bemötande så skapas ett utrymme för att testa nya beteenden. Om de beteenden som vi valt att förändra inte leder till önskade effekter så får vi fundera över nya beteenden. På så sätt blir OBM en viktig del av arbetet med kontinuerliga förbättringarna och lägger en viktig grundsten för en organisation som är villig att förändras.


OBM = Rätt beteende och rätt bemötande skapar välmående och välgående arbetsplatser!

OBM Martin

Martin Carlström

Leg. Psykolog och Organisationskonsult


ebbe-asp-profilbild

Intervju - Ebbe Asp


Ebbe Asp - En Planör med Hjärta, hjärna och Jävlaranamma på rätt ställe!Vem är Ebbe asp och vad är din roll på Planör?

Jag är Gruppchef på Malmökontoret och Teamledare för Bygg. I mina projekt är jag projektledare, kontrollansvarig och byggledare.Hur ser en arbetsdag ut?

Jag är oftast på kontoret kl. 08 och därefter är ingen dag den andre lik. Högt tempo och bred variation, det är en väldigt stimulerande arbetsplats.Vad gör att du trivs på ditt arbete?

Alla utmaningar som jag har äran att hantera tillsammans med mina goa kollegor. Det finns mycket engagemang, höga växlar och vi har väldigt roligt tillsammans.Hur har du utvecklats under dina år på Planör?

Från 0-100. Eller 100 blir först på min dödsbedd men typ så.Hur tycker du att OBM slår igenom på Planör som arbetsplats?

Det hjälper till att skapa en tydlighet mellan oss kollegor och ger oss ett strategiskt verktyg i våra uppdrag.Hur skulle du beskriva Planörs uttryck "Hjärta, hjärna och jävlaranamma"?

Hjärta - Vi bryr oss
Hjärna - Vi tänker smart
Jävlaranamma- Vi tar oss igenom och i mål.Sammanfatta Planör med 3 ord:

Hjärta, Hjärna, Jävlaranamma
ebbea

Vilka är Planör? 

2010 var startskottet för vår era och då Planör klev in på kontoret i Malmö. Expansion var ett tidigt mål som vi snabbt nådde med råge. 11 år senare är vi ca 40 medarbetare, 4 kontor som sträcker sig upp till Göteborg (Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Göteborg) och har kompetens inom Planör som sträcker sig från tidigt skede till förvaltning. De sista 4 åren har vi fördubblat, och än lite till, vår omsättning vilket 2020 resulterade i att vi blev DI Gasell.  

Hur känner du igen en Planör? 

Den Hårdmjuka styrningen är en Planörs filosofi. Där får du en rejäl känsla för hur du känner igen en Planör! Vårt arbetssätt genomsyras av OBM - Organizational Behavior Management vilket märks tydligt både inom Planörfamiljen men även i våra uppdrag. Kombinationen av Hårdmjuk styrning och OBM gör Planör unikt som arbetsplats där människan och beteenden är i fokus. 

Vad är unikt med Planör?  

Planör erbjuder konsulttjänster med kompetens som stärker sig från första skedet till förvaltning. Med så bred kompetens under ett och samma tak kan vi lära av varandra, ha snabba kommunikationsvägar och säkra kvalitén av leveranserna på en annan nivå. 

För oss är det standard, om beställaren tycker detsamma, att skanna en befintlig fastighet för att få korrekta underlag. Vi har även standard att använda 3D modeller, oavsett ny eller ombyggnad, och att maximera nyttan av den. Det innebär att vi från första idé börjar jobba i modellen som kan följa med ända till förvaltningen. På vägen dit har den fyllts på med massor av information och blivit en digital tvilling som sedan effektiviserar underhåll och drift av fastigheten.

Vi ligger alltid i framkant! Det som var nyhet igår är ibland redan passé idag. Vi jobbar med snabba puckar och är anpassningsbara. Vi har en hög digital mognad och är bransch ledande med hur vi använder tekniken och de digitala verktygen.  Vi utvecklar vårt utbud och vårt arbetssätt hela tiden för att effektivisera och leverera över förväntan.  

Det geografiska avståndet sätter inga krokben på vårt samarbete inom hela Planörfamiljen. Vi är duktiga på att anpassa oss för att hjälpa till där vår kompetens behövs, oavsett vart vi befinner oss.

Vad erbjuder Planör dig?  

Vi har jäkligt kul, fungerar som en familj där man hjälper och litar på varandra, Alla är viktiga oavsett roll. 

Vi kommer bjuda på både små och stora uppdrag, en chans för dig att både utveckla dig själv och att leda branschens utveckling. En vardag som aldrig är den andra lik och där du är anpassningsbar för att här går det undan!  

Vi kommer att se till att du har en arbetsplats att längta till så att du kan skapa platser att längta till åt andra!

Vilka tjänster söker vi?

Vi finns i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Göteborg och söker Planörer till alla kontor. Vart finns du?

Besiktning VS och Bygg

Just nu söker vi lite extra efter en Planör som har behörighet för besiktning inom VS eller bygg.

Hör av dig! Vi vill veta mer om vem just du är!

Projekt- och byggledning

Vi vill skapa ännu fler platser att längta till och har många spännande projekt på gång. Vi behöver stärka upp vår planörfamilj med än fler projekt- och byggledare för att göra detta möjligt.
Vi väntar på dig!

VS Projektering

Har du 2-3 års erfarenhet och känner igen dig i en Planör? Det är precis dig vi söker! Installationsteamet har många intressanta projekt som väntar, låt det inte bli för länge!

Chefer

Tillsammans med rekryteringsbolaget Aventus söker vi nu en Regionchef för Region Mitt.
Nedan finner du annonsen och ansökan för rollen.

Har du en annan begåvning?

Vi söker alltid nya utmaningar för att utveckla oss. Har du en annan kompetens inom byggprocessen än vi nämnt hittils? Tveka inte att höra av dig, är du en Planör hör du hemma i Planörfamiljen och vi är alltid öppna för en kopp kaffe!

Sista steget!

Skicka in ansökan så hörs vi!
Bifoga gärna CV och några rader om vem du är.